Voorrang

Voor mensen die door onvoorziene, ernstige omstandigheden buiten hun schuld dringend woonruimte nodig hebben, bestaat er een voorrangsregeling. In de voorrangsregeling staan de voorwaarden en regels om met voorrang een huurwoning te kunnen krijgen. De voorrangsregeling geldt in alle gemeenten van de regio Drechtsteden: Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. U moet in elk geval aan de volgende basisvoorwaarden voldoen:

  • U mag het probleem niet zelf hebben veroorzaakt.
  • Uw probleem was niet te voorzien.
  • U moet aantonen dat u er zelf alles aan heeft gedaan om uw probleem op te lossen.
  • U moet ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonkeus.

Meer informatie over voorrang leest u in de Folder Voorrangsregeling. Lees de informatie goed door. Om een intake-afspraak te maken voor het aanvragen van een voorrangsverklaring kunnen inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht contact opnemen met Rhiant via info@rhiant.nl of telefoonnummer 078-6812152. U vult samen met de woonconsulent van Rhiant een aanvraagformulier in en u voegt hier de documenten bij die nodig zijn om de reden van uw aanvraag aan te tonen. Welke dit zijn krijgt u te horen tijdens het gesprek met onze woonconsulent. Let op: U moet wel geregistreerd staan bij www.woonkeus.nl als woningzoekende.

De gemeente beslist uiteindelijk over het toekennen van een voorrangsverklaring. Hierin staat bij welke corporatie en gemeente in de Drechtsteden u geholpen wordt en voor welk soort woning u voorrang heeft. Als de voorrangsverklaring is toegekend, mag u in de meeste gevallen zelf actief zoeken naar een woning via www.woonkeus.nl en soms bemiddelt de betreffende corporatie. Drie maanden lang heeft u voorrang bij het zoeken naar een woning.

Wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op!