UPDATE | Maatregelen coronavirus verlengd tot 28 april

01 april 2020

Het kabinet heeft gisteren aangegeven dat de maatregelen die eerder tot 6 april geldig waren, verlengd worden tot ten minste 28 april. Over een aantal weken (in de week voor 28 april) zullen zij aangeven wat er voor de periode na 28 april nodig is.

De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

Maatregelen en werkwijze Rhiant
Eerder hebben wij u al verteld dat Rhiant de maatregelen van de overheid en het RIVM volgt. Dit betekent dat wij ook onze maatregelen en aangepaste werkwijze hanteren tot in ieder geval 28 april. Het kantoor van Rhiant zal daarom tot 28 april gesloten blijven, daarnaast werken onze medewerkers nog steeds vanuit huis. U kunt alle maatregelen hier terug vinden: maatregelen Rhiant coronavirus. Onze aangepaste werkwijze vindt u hier: verhuurproces aangepast door coronavirus.

Wij begrijpen dat deze situatie erg vervelend is, maar als we samen met alle Nederlanders de maatregelen volhouden, kunnen we het coronavirus onder controle krijgen. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Reageer op dit nieuwsbericht