UPDATE | Maatregelen coronavirus wederom verlengd

22 april 2020

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Gisteren heeft het kabinet de coronamaatregelen die eerder tot 28 april golden, verlengd tot 19 mei. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden dus verlengd. In de week voor 19 mei zal het kabinet weer beoordelen welke maatregelen in de periode hierna nodig zijn.

Hoewel de corona-aanpak de goede kant op lijkt te gaan, neemt het kabinet geen risico. De afgelopen weken zijn de aantallen gestaag gedaald, dat is natuurlijk goed nieuws, maar de situatie blijft nog wel heel fragiel. En hoewel het kabinet wel de ruimte heeft gezien de basisscholen en kinderdagverblijven weer te openen, is het nog niet mogelijk om de andere maatregelen te versoepelen. Volgens premier Rutte is het risico te groot dat het virus weer opflakkert wanneer we het land weer gaan herstarten.

Maatregelen en werkwijze Rhiant
Rhiant blijft zich houden aan de maatregelen van de overheid en het RIVM. Dit betekent dat wij onze maatregelen en werkwijze, die wij eerder al aangekondigd hadden, blijven hanteren tot in ieder geval 19 mei. Het kantoor van Rhiant zal daarom tot 19 mei gesloten blijven, daarnaast werken onze medewerkers nog steeds vanuit huis. U kunt alle maatregelen hier terugvinden: maatregelen coronavirus. Onze aangepaste werkwijze vindt u hier: verhuurproces aangepast door coronavirus.

Wij begrijpen dat deze situatie erg vervelend is, maar als we samen met alle Nederlanders de maatregelen volhouden, kunnen we het coronavirus onder controle krijgen. Het blijven naleven van de maatregelen is daarom cruciaal.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Reageer op dit nieuwsbericht